VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Co zajímavého nabídne letošní filmový festival v Karlových Varech sběratelům?

Sberatel.info

27. června, 2019

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je svátkem především pro fandy filmu a nočního společenského života, výlet do našeho nejznámějšího lázeňského města se ale každý rok vyplatí i sběratelům. A to nejen lovcům autogramů. Letos můžete například během akce získat příležitostné poštovní razítko s motivem ze slavného českého plakátu k francouzskému filmu Něžná, prohlédnout si historické modely hodinek Prim nebo navštívit sklárnu Moser.

Ruční příležitostné poštovní razítko „Česká pošta ve Varech 2019“ najdete od 27. 6. do 7. 7. na poště Karlovy Vary 1 v centru na ulici T. G. Masaryka 1. Jeho autorem je rytec Martin Srb, který se inspiroval jedním z nejvyhledávanějších (a nejdražších) českých plakátů výtvarnice Olgy Poláčkové-Vyleťalové z roku 1970.

něžná

Jen o kus dál v Muzeu Karlových Varů můžete navštívit výstavu „Český filmový plakát v letech 1931–1948“. Jak uvádí oficiální anotace, „výstava návštěvníka seznámí s unikátní plakátovou formou tzv. nudle, jež se masově rozšířila po vzniku zvukového filmu na počátku 30. let 20. století.

Tyto dobové filmové plakáty nebyly kvůli svému grafickému ztvárnění nikdy plnohodnotně přijaty odbornou veřejností a byly odsuzovány do role dobového kýče. Jejich kouzlo a atraktivitu i genialitu tehdejších tvůrců reklamních produktů v nich nalézáme a rozpoznáváme teprve nyní.“ Výstavu doplňují originální dekorace a dobové kostýmy ze sbírek barrandovských filmových studií.

plakáty

Nový partner festivalu, pivovar Pilsner Urquell, pak nabízí možnost nechat se  v jeho zóně před hotelem Thermal vyfotit u speciální fotostěny s motivy slavných českých filmů.

pilsner

Prim láká na retro, galerie na originální design mladých umělců

V prodejní galerii Moser si mohou návštěvníci festivalu prohlédnout slavné „Primky“ z  továrny v Novém Městě nad Metují, která letos slaví kulaté výročí. Organizátoři slibují nejen možnost komentované prohlídky, ale také speciální festivalovou nabídku.

prim

První patro design festival“ je výstava vybraných českých tvůrců, která bude k vidění exkluzivně a pouze během filmového festivalu. Originální instalace a možnost nákupu designových produktů najdete v Pasáži Praha v prvním patře.

Galerie Supermarket wc uvede tradiční festivalovou výstavu z cyklu „Design a život“. Cyklus představuje firmy a designéry, jejichž práce a spolupráce přinesla nové a zajímavé produkty, které se staly běžnou součástí života.

Zajímá vás sklo? Navštivte festival skla nebo hutě Moser

Už devatenáctý ročník „Festivalu uměleckého skla – Glassfest“  pořádá Galerie Minea – Carlsart. Uskuteční se v prostorách karlovarské Vřídelní kolonády a podobně jako v minulých letech je koncipován jako pravidelná přehlídka autorského současného skla v prostorách přízemí a patra Vřídelní kolonády, kde se představí domácí výtvarníci i z dalších zemí.

A pokud chcete na vlastní oči vidět, jak vzniká sklo slavné značky Moser, můžete huť osobně navštívit.  Moser slibuje, že „uvidíte mistry skláře, jak přeměňují žhavou masu skla v jedinečné umělecké dílo. Ucítíte vůni vypalovaných dřevěných forem a zažijete neopakovatelnou atmosféru tvůrčí ruční práce.“

plakát

 

A kam dál?

Vedle toho můžete shlédnout výstavu černobílých portrétů a dokumentárních snímků slavných zahraničních i domácích hostů festivalu, které od roku 1959 pořídil dlouholetý spolupracovník festivalu Miloš Fikejz.

Nebo prezentaci loutek, návrhů, originálů kreseb a dokumentace z tvorby význačného českého výtvarníka a loutkáře arch. Zdeňka Podhůrského, jehož jméno si diváci spojují zejména s večerníčky Jana Karafiáta Broučci z roku 1967.

Přes 200 barevných originálních kreseb a více než 200 loutek z dalších večerníčků, kalendářů, světových výstav či reklam bude ve čtyřech výstavních sálech k vidění v rámci výstavy realizované galerií Becherova vila ve spolupráci se Zdeňkem Podhůrským ml.

Kompletní programu festivalu najdete zde – https://www.kviff.com/cs/uvod

JJ, foto: Česká pošta, archiv, KVIFF

 

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Jarní veletrh Sběratel

    Největší jarní setkání sběratelů všech oborů.

    22.03.2024 - 23.03.2024

    Praha, Česká republika

    www.sberatel.info/jaro...
  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky