VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Eltonu rostou tržby z prodeje limitovaných edic hodinek

Sberatel.info

16. března, 2016

Společnosti Elton hodinářská z Nového Města nad Metují, která vyrábí hodinky Prim, rostou tržby z prodeje limitovaných edic náramkových hodinek. Například letos v březnu představená stokusová edice náramkových hodinek Prim Orlík Tobruk je vyprodaná. Prodaná je i série 60 kusů hodinek vytvořená k loňskému výročí zahájení výroby hodinek v Novém Městě. ČTK to řekla mluvčí Eltonu Adéla Dittmannová.

Ceny hodinek z limitovaných edic jdou do desítek tisíc korun a pokud jsou vyrobeny ze zlata, šplhá se jejich cena k půl milionu korun. Například základní cena hodinek Prim Orlík Tobruk, které Elton vytvořil k 70. výročí konce 2. světové války, činila 82.000 korun. Tuto cenu mají i hodinky z letošní edice hodinek Prim Hirošima, které Elton vyvinul ve spolupráci s japonským výrobcem a distributorem hodinek Brains Corporation z Tokia.

Nyní Elton, jehož tržby by měly letos dosáhnout úrovně 50 milionů korun po loňských 40 milionech korun, připravil limitovanou edici hodinek Spartak. Inspirovaná je vůbec prvními československými náramkovými hodinkami vyrobenými v Novém Městě nad Metují v roce 1954. Stokusová série Spartaku Retro není přesnou kopií tehdejších hodinek, ale vychází z jejich minimalistického designu.

Hodinky Spartak se v Novém Městě vyráběly v letech 1954 až 1957, další hodinky po nich již nesly název Prim. “Pod původním názvem bylo nakonec vyrobeno okolo 1650 kusů, které jsou dodnes ceněnou historickou raritou,” uvedla mluvčí. Hodinky byly tehdy podrobeny i takzvaným laickým zkouškám. Přes 1000 kusů z ověřovací série bylo rozdáno zástupcům různých profesí. Zlatý model hodinek dostal k testování i tehdejší prezident Antonín Zápotocký.

Pro model Spartak Retro novoměstští konstruktéři vytvořili nové ocelové pouzdro i technické řešení. Podoba číselníku vychází z původních hodinek, ručky jsou zlacené lístkového tvaru, jako původní model mají hodinky ruční nátah.

Podobně jako jiné mechanické hodinky se bude Spartak Retro vyrábět na objednávku. Zájemci budou mít i u těchto hodinek možnost individualizace, například nechat si udělat monogram na korunku či vyrýt věnování na spodní víko. Cena hodinek z limitované edice bude 59.000 korun.

 

Vedle limitované edice oceňované sběrateli nabídne Elton hodinářská zájemcům i hodinky Spartak Retro v otevřené edici, a to ve čtyřech barevných provedeních. Lišit se od sebe budou barvami číselníků, číslic a ruček. Cena Spartaku Retro z otevřené edice bude 54.000 korun.

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky