VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Filmový festival v Karlových Varech – průvodce pro sběratele

Sberatel.info

30. června, 2017

Začíná Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Letos již 52. ročník bude zajímavý nejen pro fandy filmu, ale tradičně také pro sběratele. Na co všechno se mohou v týdnu od 30. 6. do 8. 7. těšit?

Největší žně budou mít tradičně lovci autogramů. Na hvězdu filmu Pulp Fiction Umu Thurmanovou si mohou počkat před Letním kinem, kde v neděli 2. července uvede svůj nejslavnější snímek Kill Bill. Než ale spoléhat, že člověk narazí ve frontě na pivo (letos opět vynikající Lobkowicz – tedy příležitost pro sběratele pivních tácků) na další mezinárodní hvězdu, herce Caseyho Afflecka, je lepší se přesunout tam, kde se bude možné k hvězdám dostat blíž, byť většinou těm domácím.

Jistotou je Dům České televize na Divadelním náměstí, kam chodí po celou dobu festivalu dělat různí zajímaví hosté interview. Další známé tváře budou určitě mířit do mobilního studia Radiožurnálu, tzv. R-streamu, přímo na Sadové kolonádě, kde je bude zpovídat moderátor Jan Pokorný.  „Autogramiády autorů knižních bestsellerů a mnohem víc,“ slibuje také nový partner festivalu MALL.cz ve svém MALL.cz parku.

Něco zajímavého pro fandy postcrossingu: V Zóně „Objevte více“ se můžete vyfotit na červeném koberci a její provozovatelé vám z  fotky udělají pohlednici a jak říkají, „pěkně oldschool pošlou do jakékoliv poštovní schránky v ČR“.

Porcelán a  sklo: Pokud už budete festivalovým ruchem znaveni, můžete si odskočit na prohlídku současné industriální výroby porcelánu společnosti Thun 1794, největšího výrobce porcelánu v České republice přímo do porcelánky v Nové Roli. Naopak přímo ve městě je možné navštívit festival uměleckého skla Glassfest, který se uskuteční v prostorách karlovarské Vřídelní kolonády od 1. července až do 31. srpna. Několikametrové sochy sklářského výtvarníka Jiřího Šuhájka, jednoho z vystavujících umělců na Glassfestu, provedené ze skla a kovu, zdobí také prostranství před sklárnou Moser. Sklárnu lze během festivalu rovněž navštívit a vidět tak mistry skláře přímo v akci, projít si firemní museum nebo jen posedět v Café Moser.

Pro sběratele plakátů je zajímavá soutěž o nejlepší filmový plakát, ve které se letos opět představí plakáty k filmům v Hlavní soutěži. Jsou k vidění po celou dobu festivalu na citylightech na Staré louce v Karlových Varech a do 3. července také v rámci sítě citylightů v Praze. Diváci mohou nejatraktivnější plakát volit hlasováním na webových stránkách www.kviff.com  a to do 6. července.

Kam za designem a výtvarným uměním? Sběratelé orientovaní na umění a design ani letos nepřijdou zkrátka. Před historickou budovou Císařských lázní vyroste moderní geometrická struktura BMW Lounge, navržená designéry a architekty ze studií Olgoj Chorchoj a CMC Architects.

Mezinárodní výstava „konstruktivistických a strukturálních tendencí v umění od 60. let 20. století do současnosti“ (tak to stojí v oficiální tiskové zprávě)  v Galerii umění Karlovy Vary zase představí díla významných českých i zahraničních autorů, pocházející ze sbírky Miroslava Velfla (Hugo Demartini, Rita Ernst, Torben Giehler, Camille Graeser, Ivan Chatrný, Vladimír Kokolia, Radek Kratina, Elsi Spitmann Kyncl, František Kyncl, Karel Malich, Kenneth Martin, Manfred Mohr, Francois Morellet, Zdeněk Sýkora).

A v historické budově letohrádku Ostrov můžete shlédnout výstavu osmi současných českých autorů (Ondřej Basjuk, Patrik Hábl, Markéta Hlinovská, Jana Kasalová, Krištof Kintera, Šárka Koudelová, Petr Nikl, Eugenio Percossi). Artefakty současného umění jsou prezentovány v klasickém rozvržení šlechtického interiéru (portrétní galerie, čínský salon, trofejní místnost, kabinet kuriozit), což jak vysvětlují kurátoři akce, vytváří ve spojení s místem konání zajímavý kontrast.

 

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum motorových kol

    Muzeum se sbírkou motorových kol a motocyklů.

    Horní Radouň, Jihočeský kraj

    www.muzeumradoun.cz/
  • Muzeum harmonik

    Muzeum se sbírkou klávesových a knoflíkových harmonik.

    Litovel, Olomoucký kraj

    www.muzeumharmonik.estranky.cz/...
  • Motocyklové a technické muzeum

    Muzeum se sbírkou motocyklů.

    Netvořice, Středočeský kraj

    www.veterankalendar.cz/index.php?id=5&am...
  • Pivovarské muzeum v minipivovaru Florián

    Zajímavá expozice pro všechny fandy pivovarnictví a sběratele pivních suvenýrů.

    Loket, Karlovarský kraj

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky