VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Nadšenci v Trutnově vytvořili sbírku veteránů značky Škoda

Sberatel.info

19. května, 2016

Nadšenci v Trutnově vytvořili pozoruhodnou sbírku historických vozů Škoda, ve které jsou zastoupené různé modely této značky vyrobené od roku 1935 do roku 1990. Od loňského roku je expozice přístupná také zájemcům, kteří se mohou na návštěvu telefonicky objednat.

“Lidé se hlásí i přes internet či facebook. Například tady bude mít zastávku veteránská rallye, přijede sem asi 30 až 40 veteránů,” řekl jeden z členů spolku Reincars Robert Hradecký. Mezi vystavenými a zrenovovanými vozy jsou například modely Rapid, Popular či Tudor, vystavené jsou také některé historické motocykly tuzemské výroby.

Členové spolku nyní pokračují v renovaci dalších několika automobilů, v různém stupni rozpracovanosti jsou Škoda MBX, Škoda Spartak 445 a Škoda 1201 sedan. Celkem spolek vlastní na čtyři desítky historických škodovek, kromě vystavených vozů čeká část aut na renovaci. “Do budoucna bychom chtěli ještě získat předválečné škodovky Favorit a Superb, zatím po nich pátráme. Po jejich získání bychom měli kompletní sbírku všech od roku 1930 do roku 1990,” řekl Hradecký.

Nadšenci strávili opravami veteránů tisíce hodin, přesně spočítané je však nemají. “Známe se jako parta, nejdříve si dva členové začali pro sebe renovovat dvě auta, potom jsem je požádal o pomoc s renovací Felicie a už se to rozjelo jako lavina, že jsme začali dávat do kupy nějakou sbírku,” řekl Hradecký. Spolek se později dohodl, že sbírka bude končit modely vyrobenými v roce 1990. “To jsou auta převážně s motorem vzadu, ale nového Favorita jsme už nechtěli,” řekl fanda starých škodovek.

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky