VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

V Praze otevírá pobočku galerie, která nabízí sběratelské kousky

Sberatel.info

16. března, 2016

Dnes otevírá v centru Prahy pobočku Millionaire Gallery, galerie zaměřující se na prodej memorabilií, originálních sběratelských děl a kousků ze světa politiky, historie, showbyznysu a zábavy, sportu i vědy zasazené do koláží. Praha se tak po Miami, Key Westu, Londýně a Dubaji stane pátou pobočkou na světě a jedinou ve střední a východní Evropě. ČTK to řekl vlastník pražské pobočky Tomáš Novák.

Návštěvníkům z řad milovníků umění, vášnivých fanoušků, sběratelů i investorů bude k dispozici vždy 60 vystavených děl, mezi nimiž je nyní třeba dres fotbalisty Pelého, dres FC Barcelony podepsaný všemi hráči, Napoleonův vojenský dokument, kolekce fotografií s podpisy všech šesti herců, kteří ztvárnili Jamese Bonda, nebo koláž se všemi grandslamovými tituly Tigera Woodse. Vedle toho je možné objednat i jiné předměty a díla z depozitáře v Miami nebo si nechat vytvořit memorabilii na přání.

“Projekt jsme už představili přátelům a obchodním partnerům. Ještě nemáme otevřeno a několik děl je už zamluvených a k tomu máme i dvě objednávky na výrobu memorabilie na míru. Výroba takových unikátů může trvat měsíce, někdy i rok,” uvedl před otevřením Novák.

Ceny levnějších memorabilií budou začínat na 55.000 Kč bez daně. Tou nejdražší je prototyp první klávesnice Steva Jobse, jejíž cena se pohybuje kolem milionu korun. “Navíc tu máme jednu specialitu, košili Michaela Jacksona. Ale tu budeme prodávat až za půl roku, a to v dražbě. Vyvolávací cena určitě překročí milion korun,” přiblížil Novák cenové rozpětí dostupných děl.

Během třicetileté historie se prodaly stovky tisíc exponátů více než 25.000 zákazníků. Tím nejdražším byla sbírka podpisů všech amerických prezidentů za cenu čtvrt milionu liber, tedy více než devět milionů korun.

Každý exponát dostupný v kterékoli ze světových poboček Millionaire Gallery se navrhuje a kontroluje v USA a následně získá certifikát pravosti s doživotní garancí, který uznávají aukční domy na celém světě, mimo jiné Christie’s nebo Sotheby’s.

 

“Sběratelské předměty nabízejí dlouhodobě lepší zhodnocení než třeba vládní dluhopisy nebo zlato. Studie The Investment Performance of Art and Other Collectibles, publikovaná v roce 2013, zkoumala zhodnocení sběratelských předmětů během období let 1900 až 2012. Sběratelské předměty se v tomto období zhodnocovaly průměrným ročním tempem 6,4 až 6,9 procenta v nominálním vyjádření,” zhodnotil investiční potenciál memorabilií hlavní ekonom finanční skupiny Roklen Lukáš Kovanda.

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum krajky a prodejní galerie

    Muzeum se sbírkou krajek.

    Vamberk, Královéhradecký kraj

    www.vkrajka.cz/cz/muzeum-krajk...
  • Martina Krupičková – obrazy

    Kouzelné obrazy malířky, kterou fascinuje světlo a perspektiva a má překvapivě vedle tematiky měst a přírody ráda také dopravní prostředky na romantickém hradě v Ledči nad Sázavou. Skvělý tip na výlet pro celou rodinu i sběratele umění! šanci máte od 3. do 30. července.

    Ledeč nad Sázavou , Vysočina

    www.martinakrupickova.com...
  • Cvokařské muzeum zahájí jubilejní pátou sezonu

    Cvokařské muzeum ve Starém Rožmitále bylo vybudováno nadšením chalupáře, který si před čtyřiceti lety ze stavení, v jehož části je dnes muzeum umístěno, vzal za manželku Jiřinu Kulovanou, jejíž předci se věnovali cvokařskému řemeslu. Cvokařství už dávno neexistuje, ale byla by velká škoda, aby upadlo v zapomenutí. Po zimní přestávce Cvokařské muzeum znovu otevře na velikonoční sobotu 26. března 2016.

    Starý Rožmitál, Středočeský kraj

  • Moravské zemské muzeum

    Muzeum s numismatickou sbírkou.

    Brno, Jihomoravský kraj

    www.mzm.cz/numismaticke-oddeleni/...
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky