VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Výstava o Gottově kariéře zakotví v létě na pražské náplavce

Sberatel.info

27. května, 2017

Výstava mapující šedesátiletou kariéru nejslavnějšího českého zpěváka Karla Gotta zakotví o prázdninách na pražské náplavce. Expozici s titulem Gott, My Life si budou moci lidé prohlédnout od 8. června do konce září na lodi kotvící poblíž železničního mostu na Rašínově nábřeží. Její paluba i podpalubí se na léto promění v galerii na vodě.

Návštěvníci se mohou těšit na digitální dómy, videoprojekce klipů a sestřihů z Gottovy kariéry, příchozí pozdraví zpěvákův hologram. “Vždycky jsem si přál výstavu v takovém duchu uspořádat. Expozici, která ukáže mým fanouškům souhrnný soubor artefaktů mapujících celou mou kariéru, jež provázela i jejich životy. Připomene jim třeba chvíle již dávno zapomenuté, vybaví se jim vzpomínky,” uvedl Gott v březnu.

“Karel Gott je bezpochyby významnou hudební osobností i fenoménem naší doby, a tak nemohl uniknout naší sbírkotvorné i odborné pozornosti,” uvedl k výstavě ředitel Národního muzea Michal Lukeš. Připomněl, že posláním muzea je dokumentovat i současnost a zachovat o ni svědectví budoucím generacím. Muzeum pro výstavu poskytne celoživotní sbírku Gottovy fanynky.

Výstava přiblíží návštěvníkům zpěvákovu hvězdnou dráhu od konce 50. let, kdy začínal jako amatérský zpěvák v pražských jazzových kavárnách, přes první úspěchy v tehdejším Československu až po ohlasy současné mladé generace. Tvrdí to kurátor výstavy Peter Balog, který je vedoucím Centra pro dokumentaci hudby a nových médií a studiu profesionální dráhy ikony české popmusic se už několik let věnuje. Výstavu připravuje Nadační fond Richarda Fuxy a podílí se na ní také Národní muzeum.

Paluba lodi bude pokryta modulárními přepravními kontejnery v černo-bílých barvách, vzniknou tak prostory pro společenské vyžití. Vystavované artefakty budou v podpalubí. “Hledali jsme místo, které by odpovídalo tak výjimečné, v České republice doposud nevídané expozici. Až nás napadlo vytvořit naprosto originální prostory,” uvedl Fuxa k výběru místa. Pojetí výstavních prostor zajistí architekt Miroslav Vavřina.

Nadační fond Richarda Fuxy už uspořádal výstavu Muchových plakátů ze sbírky Ivana Lendla či výstavu děl Bohuslava Reynka. Výstava Muchových plakátů se v Praze v roce 2013 stala událostí, k níž se upírala pozornost. Zejména kvůli jménu bývalého tenisty, který v roce 1986 emigroval z tehdejšího Československa, také ale díky vysoké návštěvnosti i způsobu uspořádání výstavy. Konala se v Obecním domě. Jejím producentem byla jedna z největších tuzemských reklamních společností BigMedia, která stojí i za Gottovou výstavou. Návštěvnost výstavy plakátů, kterou doprovázela masivní reklamní kampaň, dosáhla 185.000 diváků a stala se nejnavštěvovanější výstavou výtvarného umění roku 2013 a jednou z nejvíce navštívených výstav v Česku vůbec.

Populární zpěvák Karel Gott, který je vedle Česka oblíbený také především v Německu, loni překonal těžkou nemoc. V závěru roku se stal hlavním vítězem ankety popularity Český slavík. Získal i hlavní ocenění mezi zpěváky, už po jedenačtyřicáté. V roce 1992 mu vydavatelství Supraphon udělilo diamantovou desku za rekordních 13 milionů prodaných nosičů. Po zdravotních problémech chystá Gott návrat na pódia, 31. května vystoupí v pražském Divadle Hybernia na koncertu s názvem Karel Gott still aLIVE. Vstupenky se prodávaly minulý pátek a byly během chvíle vyprodány.

Čtk, foto: Gott, My Life

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
  • Retro Garáž

    Největší jarní burza dílů pro veterány spojená s aukcí.

    27.04.2024 - 27.04.2024

    Lysá nad Labem, Česká republika

    www.retro-garaz.cz
  • Casino 2000 – Salon des Collectionnneurs – Luxembourg

    Mezinárodní akce zaměřená na bankovky, mince, medaile, poštovní známky a pohlednice.

    28.04.2024 - 28.04.2024

    Mondorf-les-Bans, Lucembursko

  • World Congress Collectors of Paris

    Mezinárodní setkání sběratelů mincí, bankovek, poštovních známek, pohlednic ad.

    26.04.2024 - 28.04.2024

    Paříž, Francie

    www.cmc-paris.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum Vysočiny Pelhřimov

    Muzeum se zajímavou dramaturgií, na jehož webových stránkách si například můžete stáhnout zdarma knihu "Umění kýče", jež mapuje úspěšnou výstavu, která zde proběhla.

    Pelhřimov , Vysočina

    www.muzeumpe.cz/
  • Vlastivědné muzeum v Olomouci

    Muzeum s řadou zajímavých expozic, pod které, mimo jiné, spadá Muzeum Zdeňka a Jana Svěrákových.

    Olomouc, Olomoucký kraj

    www.vmo.cz
  • Muzeum motocyklových závodů

    Muzeum motocyklových závodů, které mají ve městě více než osmdesátiletou tradici: V polovině května se pravidelně v Hořicích na přírodním okruhu konají motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla.

    Hořice na Jičínsku , Královéhradecký kraj

    www.museumcrr.cz
  • Muzeum Jindřichohradecka

    Betlémy, fenomén Ema Destinnová, šicí stroje Lada i zajímavou numismatickou sbírku - to vše a další zajímavosti týkající se regionu najdete v Muzeu Jindřichohradecka.

    Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

    www.mjh.cz
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky