VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Získejte pas, se kterým můžete objet přes 50 zemí světa!

Sberatel.info

13. srpna, 2018

Cestovní pas, se kterým je možné navštívit více jak 50 zemí světa, dostanou zdarma všichni návštěvníci veletrhu Praga 2018 Expo v hotelu Olympik Congress, který ve dnech 15. – 18. srpna provází Světovou výstavu poštovních známek Praga 2018. Tzv. „Filatelistický pas“ je součástí katalogu výstavy a jeho majitel si do něj může nechat vlepit unikátní sběratelské známky poštovních správ, které se akce účastní.

Zemí, jež  se napřímo nebo v zastoupení na akci prezentují, je několik desítek a návštěvníci veletrhu si tak budou moci koupit poštovní známky například z Iránu, Ålandských ostrovů, Rakouska, Německa, Bangladéše,  Maďarska, Číny, Severní Koreje, Finska, Faerských ostrovů, Španělska, Turecka, Mexika, Kolumbie, Salvadoru, Panamy, Chile, Brazílie, Kuby, Nikaragui, Kostariky, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Urguaye,  států Gambia, Grenada, Guyana, Liberia, Marshallovy ostrovy,  Antigua and Barbuda, Papua Nová Guinea,  Nevis, Palau, St. Kitts, St. Vincent, Tuvalu a pošty OSN.  A samozřejmě všechny dostupné poštovní známky České pošty, včetně těch, které vydala speciálně ke světové výstavě Praga 2018.

„Filatelistické pasy“ se vydávají pouze ke světovým výstavám. Ty se konají většinou pouze dvě nebo tři v roce.  Světová výstava Praga 2018 je jedinou světovou výstavou konanou pod záštitou Fedération Internationále de Philatélie (FIP), tedy Mezinárodní filatelistické federace, která zastřešuje od roku 1926 národní filatelistické svazy (Svaz čs. filatelistických spolků byl jedním ze zakládajících členů). Návštěvníci si tak mohou odnést z výstavy unikátní suvenýr, který má do budoucna nejen sběratelskou, ale také historickou hodnotu.

Stánky, kde je možné poštovní známky do Filatelistického pasu získat jsou speciálně označeny a stejně tak je lze snadno najít podle přiřazených čísel v seznamu vystavovatelů, který je součástí katalogu. Partnerem pasu je aukční dům Gärtner, jenž je také hlavním aukcionářem světové výstavy.

Za vstup na expo do hotelu Olympik se také neplatí žádné vstupné, více informací najdete na webových stránkách  www.praga2018expo.cz.

JJ, foto:  Double Impact

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky