VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Do aukce jdou vzácné mince z období Habsburků i „Svatováclavský 10 Dukát“ z roku 1930 s vyvolávací cenou 880 000 Kč

Sberatel.info

3. Oktober, 2019

Vídeňský pětidukát Marie Terezie z roku 1743 s vyvolávací 650 000 Kč nebo „Svatováclavský 10 Dukát“ z roku 1930, který bude začínat na 880 000 Kč, jsou jedněmi z nejdražších položek nadcházející numismatické aukce ANTIUM AURUM, která proběhne 4. října v pražském hotelu Carlo IV. Dražit se budou mince a medaile z období vlády Habsburků, Československa, Maďarska, Salzburgu a Jugoslávie. Aukce bude současně přenášena přes internet.

Mezi další raritní habsburské mince v aukci patří například „1 dukát“ Ferdinanda II. z roku 1631 nebo vídeňský „4 Dukát Střelba“ Františka Josefa I. Oba jdou do dražby se shodnou vyvolávací cenou 390 000 Kč.

ter 2 ter

Mezi nejzajímavější nabízené položky z období předválečného Československa patří určitě zlatá medaile „10 Dukát“, kterou roku 1934 vydal k 300. výročí zavraždění Albrechta z Valdštejna Českolipský spolek a byla ražena v mincovně Kremnica. Její cena bude začínat na 470 000 Kč.  Všechny dražené mince a medaile budou nabízeny v mimořádně zachovalých stavech, část mincí pak v kapslích společnosti Numismatic Guaranty Corporation (NGC).

 

 

 

 

 

Firma původem z USA, jež má v Evropě pobočku v německém Mnichově, zaměstnává přes třicet expertů, kteří určí stupeň zachovalosti mince podle škály, která je mezi numismatiky a obchodníkymezinárodně uznávaná.  Mince je následně uzavřena do speciálního pouzdra z tvrzeného plastu spolu s certifikátem, který je pak vodítkem při jejím prodeji na volném trhu.

zlatá medaile Albrech z Valdštejna

NGC ohodnotila už více než 44 milionů mincí a medailí, což z ní dělá světově největšího a nejdůvěryhodnějšího nezávislého poskytovatele této služby. Renomé této společnosti tak ještě zvyšuje likviditu takto certifikovaných položek v globálním měřítku. Stupeň zachovalosti je totiž, stejně jako v jiných sběratelských oborech, jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje cenu sběratelského předmětu.

Aukce bude probíhat v sále od 14:30 hod. a současně bude možné dražit na internetu a to po registraci na webových stránkách https://antiumaurum.auex.de/Auktion/Onlinekatalog?intAuktionsId=751, kde zájemci najdou také kompletní katalog aukce. Účast na aukci je možná také zadáním písemného limitu nebo dražbou po telefonu.

Zlaté nebo stříbrné mince získaly v posledních letech výrazně na ceně. Některé série zhodnotily za poslední desetiletí až trojnásobně. Důvodem je především rostoucí cena zlata a stříbra. Lidé si také uvědomují, že jim papírové peníze nepřinášejí zhodnocení, takže ukládají úspory do alternativních investic.

jj, Foto: Antium Aurum

 

 

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Heulos burza Jihlava

    Bleší trh všech věci

    18.05.2024 - 18.05.2024

    Jihlava , Česká republika

    https://www.burzajihlava...
  • Paris Philex 2024

    Tradiční filatelistický veletrh.

    30.05.2024 - 01.06.2024

    Paříž, Francie

    https://urlz.fr
  • Army Fest Kroměříž

    Prodejní výstava historického a moderního vojenství.

    23.06.2024 - 23.06.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • Mezinárodní numismatický veletrh Madrid 2024

    První ročník numismatické akce s mezinárodními ambicemi.

    26.06.2024 - 29.06.2024

    Madrid, Španělsko

    https://eventonumismatic...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum českého karosářství

    Historie karosářství má ve Vysokém Mýtě bohatou tradici. Jejím hlavním představitelem a významným karosářem v našem městě, celém Československu i v zahraničí se stal automobilový designér Josef Sodomka mladší. Byl pokračovatelem rodinné firmy, která se z původní výroby kočárů přeorientovala na produkci špičkových automobilových karoserií. Podnik se pod jeho vedením specializoval nejen na karosování světoznámých značek, ale také na automobily pro významné osobnosti své doby.

    Vysoké Mýto, Pardubický kraj

  • Muzeum krajky a prodejní galerie

    Muzeum se sbírkou krajek.

    Vamberk, Královéhradecký kraj

    www.vkrajka.cz/cz/muzeum-krajk...
  • Muzeum historických motocyklů a jízdních kol

    Muzeum se sbírkou historických motocyklů.

    Kašperské hory, Plzeňský kraj

    www.sumava.net/khory/motomuzeum/...
  • Trabant muzeum

    Muzeum se sbírkou automobilů.

    Praha, Hlavní město Praha

    www.trabantmuzeum.cz/...
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Schlagwörter