VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Veletrh zve na minerály, drahé kameny, vzácné zkameněliny i autorské šperky

Sberatel.info

16. února, 2022

Na veletrhu Minerály a drahé kameny/ Geosvět, který se koná od 19. do 20. února v pražském hotelu Olympik, se sejde několik desítek vystavovatelů z domova i ze zahraničí. Návštěvníci si navíc mohou nechat od znalce zdarma ocenit vlastní donesené kameny a šperky.

Pestrá nabídka nerostů zahrnuje kameny z exotických destinací i české vltavíny, raritní zkameněliny a originální šperky. Děti a mládež do 18 let mají vstup na veletrh zdarma. Podle současných protipandemických pravidel mohou na veletrh očkovaní i neočkovaní návštěvníci, jedinou povinností je užití roušky ve vnitřních prostorách.

Cenově dostupné smaragdy z Kolumbie, pakistánské akvamaríny, minerály platiny, špičkové kasiterity z Bolívie a jako novinku pseudomorfózy kalcitu po fluoritu z dolu Nikolejevskij z Dalněgorska a dakší rarity bude na svém stánku nabízet Jiří Špalek.

Unikátní křemeny se žlutými uzavřeninami, nazývané. “mangový křemen” (na ilustrační fotografii) objevil před několika lety v Kolumbii u města Cabiche (jediné místo na světě s jejich výskytem) vystavovatel Petr Stacho. Nyní je bude nabízet také na veletrhu.

Znalec Karel Mařík bude opět poskytovat bezplatné posuzování minerálů, šperků a drahých kamenů. Jak říká: „Ať již jste objevili dlouho uložené šperky, o kterých jste ani netušili, že něco takového máte a přišli jste na ně jen náhodou, či vás potkalo nečekané dědictví, nebo snad jste konečně vykopali cosi jako poklad a zatím jej za něj i pokládáte, pak je zde příležitost rychle zjistit, jak to s těmi všemi věcmi je.“

Odborně kámen zařadí podle jeho kvalit, zachovalosti, původu, druhu drahých kamenů pomocí gemologických přístrojů a pomůcek a provede zdarma jeho cenový odhad.

„Zájemcům o tuto službu je poskytován verbální výklad, specifický ke každému předmětu,“ vysvětluje Karel Mařík a dodává: „Pro snadnější pochopení i důvěryhodnost jsou diskutované detaily předváděny pomocí gemologického mikroskopu s Wi-Fi přenosem na obrazovku tabletu, na kterou klient dobře vidí.“

Šperky z chirurgické oceli a cínované šperky vytvořené za použití minerálů bude prodávat na veletrhu šperkařka Melvis.

Vzorek černé Halže bude mít spolu s desítkami dalších kamenů, na svém stole vystavovatel Vlastimil Štulíř.

„Je ten kámen opravdu vltavín a pokud ano, jakou má asi cenu…?“ Protože tento dotaz slýchá náš přední znalec vltavínů Přemysl Dušek často, určí zdarma všem návštěvníkům veletrhu zda je jejich kámen opravdu vltavín a pokud ano, tak kolik stojí.

Acháty „Crazy lace“ nebo-li „bláznivá krajka“ ze severu Mexika, konkrétně ze státu Chihuahua najdete u Blanky Dvořákové.

A minikurz na drátované prstýnky s minerální kuličkou můžete absolvovat přímo na stánku Anny Monsterance. Vedle toho bude nabízet úžasné fantasy drátované šperky.

Na internetu jsou na prodej tisíce minerálů a drahých kamenů, možnost na vlastní oči se přesvědčit o jejich kvalitě a původu přímo u prodejce, je ale možné jen na veletrhu. a platí i v případě oblíbených zkamenělin.

Jak říká jeden z vystavovatelů Jiří Prachař: „Na burzách a veletrzích se setkáváte přímo s tvůrci, sběrateli, nadšenci a milovníky kamenů. Dozvíte se spoustu zajímavostí a v neposlední řadě si kámen můžete sami “osahat”. Je to stejný rozdíl jako přečíst si knihu, nebo jen její stručný obsah na zadní straně.“

Více na www.geosvet-expo.cz.

red, foto: Karel Choc

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • MIF Maastricht

    Největší veletrh bankovek a papírových cenin.

    03.05.2024 - 05.05.2024

    Maastricht, Nizozemsko

    https://mifevents.com/en...
  • Heulos burza Jihlava

    Bleší trh všech věci

    18.05.2024 - 18.05.2024

    Jihlava , Česká republika

    https://www.burzajihlava...
  • Paris Philex 2024

    Tradiční filatelistický veletrh.

    30.05.2024 - 01.06.2024

    Paříž, Francie

    https://urlz.fr
  • Army Fest Kroměříž

    Prodejní výstava historického a moderního vojenství.

    23.06.2024 - 23.06.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Technické muzeum v Brně

    Muzeum, které se zaobírá technikou od hodinových součástek až po letadla.

    Brno, Jihomoravský kraj

    www.technicalmuseum.cz/...
  • Martina Krupičková – obrazy

    Kouzelné obrazy malířky, kterou fascinuje světlo a perspektiva a má překvapivě vedle tematiky měst a přírody ráda také dopravní prostředky na romantickém hradě v Ledči nad Sázavou. Skvělý tip na výlet pro celou rodinu i sběratele umění! šanci máte od 3. do 30. července.

    Ledeč nad Sázavou , Vysočina

    www.martinakrupickova.com...
  • Muzeum železnice

    Muzeum se sbírkou železnic.

    Radim u Luže, Pardubický kraj

    soukrome-muzeum-drahy.webnode.cz/...
  • Veteran muzeum

    Muzeum se sbírkou amerických automobilových veteránů.

    Nová Bystřice, Jihočeský kraj

    www.muzeumveteranu.cz/...
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky