VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Neúspěch bude odměněn vlastním muzeem

Sberatel.info

15. června, 2017

Ne všechny nápady si dokáží vyšlapat cestičku až na pomyslný vrchol společenského zájmu. O tom ví své již mnoho kreativních inovátorů. Přesto, že některé projekty jsou už od počátku odsouzeny k neúspěchu, neměly by upadnout do úplného zapomnění. Psycholog Samuel West otevírá tento rok ve švédském Helsingborgu Muzeum neúspěchů, ve kterém se diváci budou moci kochat vychytávkami, které zkrátka neprorazily.

„Unavuje mne oslavování úspěchu, obzvláště, pokud se jedná o oblast inovace, kde je 80-90% nápadů neúspěšných.“ řekl West pro Smithsonian.com. Strávil sedm let studiem úspěchů i neúspěchů a názorů lidí na obojí. Na počátku prý neměl žádný jasný záměr, bral to jen jako zábavnou kratochvíli.

Po návštěvě Muzea nevydařených vztahů v chorvatském Záhřebu, kde jsou vystaveny sentimentální připomínky vyšumělých lásek, jako například psaníčka, medvídci, či jiné zaláskované kuriozity, dostal nápad na vytvoření Muzea neúspěchů.

Některé exponáty jsou až kuriózní. Kupříkladu maska béžové barvy, která by se dala využít jako rekvizita do jakéhokoliv béčkového hororu, je ve skutečnosti elektrická obličejová maska, určená k aktivaci a zpevnění obličejových svalů.

Podle Samuela Westa jsou nejzajímavější naopak ty kousky, které byly určeny k úspěchu, který se ale přes všechny prostředky nedostavil. Například PDA (osobní digitální asistent, v podstatě elektronický diář), který byl představen roku 1991, když byly dnešní notebooky ještě více fantazií než realitou. Mezi podobné produkty patří například Google Glass.

Nejen v odvětví elektroniky, ale i jinde se najdou podobní zmetci. Ať už se jedná o voňavku Harley Davidson, či pochmurnější, umělou průdušnici, kvůli které několik lidi zemřelo a její autor byl obviněn z porušení etického kodexu.

Muzeum neúspěchů má být vyvedeno ve skandinávsky minimalistickém designu a ukázat lidem, že úspěch nemůže být bez neúspěchu a risk se může a nemusí vyplatit.

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Retro Garáž

    Největší jarní burza dílů pro veterány spojená s aukcí.

    27.04.2024 - 27.04.2024

    Lysá nad Labem, Česká republika

    www.retro-garaz.cz
  • Casino 2000 – Salon des Collectionnneurs – Luxembourg

    Mezinárodní akce zaměřená na bankovky, mince, medaile, poštovní známky a pohlednice.

    28.04.2024 - 28.04.2024

    Mondorf-les-Bans, Lucembursko

  • World Congress Collectors of Paris

    Mezinárodní setkání sběratelů mincí, bankovek, poštovních známek, pohlednic ad.

    26.04.2024 - 28.04.2024

    Paříž, Francie

    www.cmc-paris.com
  • MIF Maastricht

    Největší veletrh bankovek a papírových cenin.

    03.05.2024 - 05.05.2024

    Maastricht, Nizozemsko

    https://mifevents.com/en...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky