VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

PRAGA 2018: Sbírejte známky do filatelistického pasu!

Sberatel.info

18. července, 2018

Originální sběratelský suvenýr si budou moci odnést návštěvníci expa, které provází ve dnech 15. – 18. srpna v pražském hotelu Olympik Congress Světovou výstavu poštovních známek PRAGA 2018. U vstupu dostanou zdarma katalog, jehož součástí bude tzv. „Filatelistický pas“.

Veletrhu Praga 2018 Expo se zúčastní poštovní správy z řady zajímavých zemí, v prodeji bude filatelistický materiál z Íránu, Alandských ostrovů, Rakouska, Německa, Bangladéše,  Maďarska, Číny, Severní Koreje, Finska, Faerských ostrovů, Španělska, Turecka, Mexika, Kolumbie, Salvadoru, Panamy, Chile, Brazílie, Kuby, Nikaragui, Kostariky, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Urguaye, Gambie, Antiguy a Barbudy, Gambie, Grenady, Guyany, Liberie, Marshallových ostrovů,  Papuy Nové Guinee, Nevisu, Palau, St. Kitts, Sv. Vincenta, Tuvalu nebo OSN.

Ve „Filatelistickém pasu“ (podobném jako byl ten na evropské výstavě Finlandia na obrázku) bude mít každá země svůj prostor, kam si může jeho držitel vlepit známku, jež za tímto účelem poštovní správy speciálně připraví a nechat si ji orazit příležitostným razítkem.

Jak se na expo dostat?

Světová výstava PRAGA 2018 se koná celkem na čtyřech místech – soutěžní exponáty včetně “mauritiů“ a Bombajského dopisu jsou umístěny v hotelu Clarion, veletržní expo je v hotelu Olympik Congress a nesoutěžní exponáty najdou filatelisté v Poštovním muzeu a Muchově muzeu.

Doprava mezi Clarionem a Olympikem je velmi snadná. Přímo u hotelu Clarion nastoupíte do metra na stanici Vysočanská, žlutá trasa B a pojede dvě zastávky do stanice Invalidovna. Cesta trvá přibližně osm minut. Na stanici Invalidovna vystoupíte z metra a jdete cca pět minut k hotelu Olympik. Expo se koná v nižší budově Olympik Congress. Spojení automobilem trvá cca deset minut a měří přibližně 3,5 km. Jede se prakticky rovně po ulici Sokolovská, zaparkovat u hotelu Olympik lze v přilehlých ulicích.

Kompletní seznam vystavovatelů na expu a detailní popis, jak se po Praze mezi jednotlivými místy světové výstavy pohybovat, najdete na webových stránkách  www.praga2018expo.cz.

Za vstup na expo do hotelu Olympik se také neplatí žádné vstupné.

JJ, foto: Double Impact

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
  • Retro Garáž

    Největší jarní burza dílů pro veterány spojená s aukcí.

    27.04.2024 - 27.04.2024

    Lysá nad Labem, Česká republika

    www.retro-garaz.cz
  • Casino 2000 – Salon des Collectionnneurs – Luxembourg

    Mezinárodní akce zaměřená na bankovky, mince, medaile, poštovní známky a pohlednice.

    28.04.2024 - 28.04.2024

    Mondorf-les-Bans, Lucembursko

  • World Congress Collectors of Paris

    Mezinárodní setkání sběratelů mincí, bankovek, poštovních známek, pohlednic ad.

    26.04.2024 - 28.04.2024

    Paříž, Francie

    www.cmc-paris.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky