VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

V dražbě jsou obrazy či hudební nástroje ze sbírky Petra Hapky

Sberatel.info

24. června, 2016

Stovka věcí z pozůstalosti skladatele a muzikanta Petra Hapky šla do dražby. V internetové aukci jsou jeho hudební nástroje, starožitnosti, výtvarná díla i kuriozity. Drobnější díla si zájemci mohou prohlédnout v galerii na Vinohradech, dražit lze v internetové aukci společnosti Obrazy v aukci až do 22. června. ČTK to řekla jednatelka společnosti Dominika Jakubcová.

Rozměrné předměty, jako třeba nábytek, jsou deponovány na Okoři, kde Hapka pobýval. Tam však není osobní prohlídka možná. Předměty do aukce společnost získala na základě smlouvy s rodinou muzikanta.

Vedle obrazů Hapkova otce, malíře Josefa Hapky, jsou v aukci díla Josefa Vyleťala, Karla Laštovky, Juraje Jakubiska, nesignovaná díla českých malířů 19. a 20. století či dvě kresby Alfonse Muchy. Mezi nábytkem je několik stolů z různého období, komody, křesla či lampy z období moderny, draží se také různé měřicí přístroje.

Petr Hapka byl vedle své profese vášnivým sběratelem. Spolu s textařem Michalem Horáčkem se podílel na desce Hany Hegerové Potměšilý host či albech s více interprety V Penziónu Svět a Citová investice. Patřil také k nejplodnějším a nejvýraznějším autorům filmové hudby. Je podepsán například pod hudbou k filmům Tisícročná včela, Páni kluci, Den pro mou lásku, Panna a netvor, Krakonoš a lyžníci, Deváté srdce nebo Akce Bororo či muzikou k mnoha televizním seriálům, jako byl třeba Gagman o vzniku Hollywoodu a jeho hvězd, ale i třeba době poplatné Dynastii Nováků o rodině železničářů v pozdním socialismu.

Je autorem mnoha hitů, jako jsou například Levandulová, Dívám se dívám, S cizí ženou v cizím pokoji nebo Štěstí je krásná věc. Hapka zemřel v listopadu 2014, bylo mu 70 let.

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky