VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Plzeň přivítá až 250 automobilových skvostů

Sberatel.info

12. června, 2018

Až 250 automobilových unikátů zaparkuje od 19. do 22. července v areálu bývalého depa dopravních podniků v Plzni. Na druhém ročníku festivalu Skvosty s vůní benzínu se v DEPO2015 představí ve třech halách a na dvoře historické i moderní luxusní vozy a nově také motocykly. Výstava nadchne profesionály, závodníky, sběratele, znalce, milovníky rychlých kol i hezkých věcí, jako jsou umělecké předměty, designový nábytek a módní doplňky, vysvětlil předseda Nadačního fondu Plzeň sobě a automobilový fanoušek Roman Jurečko.

Přehlídku, která bude podle organizátorů opět nejatraktivnější automobilovou výstavou v ČR, loni navštívilo za tři dny 10.500 lidí. Hlavním letošním tahákem budou luxusní italské supersporty, unikátní sbírka plzeňské firmy Metalex, která vyráběla formule a závodní auta a upravovala automobily a motorky pro sportovní účely. “Měla mezinárodní dosah. Děláme to jako připomínku geniálnímu konstruktérovi Václavu Pauerovi, který loni zemřel,” uvedl předseda Historic Racing Clubu a viceprezident Autoklubu ČR František Čečil. Novinkou bude expozice motocyklů značky Harley-Davidson.

“Přehlídka nechce být největší, ale upřednostňujeme kvalitu vystavených aut. Chceme ukázat nejkrásnější kousky v Česku,” uvedl Jurečko. Podle něj bude počet vystavených vozů i plocha zhruba stejná jako loni. Pořadatelé vyzývají sběratele, aby se svými poklady pochlubili. Do 10. července se musejí registrovat na webu přehlídky.

Největším skvostem bude automobil Benz z roku 1914, vyrobený nejstarší automobilkou světa. V ČR jsou dva takové exempláře, které koupili původní majitelé jako nové vozy od obchodníka s auty. “Uděláme vše pro to, aby se do přehlídky rozjel,” uvedl expert na historická auta Jindřich Mužík. Odhadovaná cena vozu je 14,8 milionu korun.

Návštěvníci uvidí také provozuschopný Rolls-Royce Park Ward v originálním stavu z roku 1934 i elegantní Mercedes 190 SL, který oceňovali filmaři i herci z Hollywoodu. Lidé budou zřejmě obdivovat také luxusní okřídlený Mercedes SLS. “Ukážeme také vývojové řady českých značek Praga, Škoda a Aero,” uvedl Čečil. Bude mezi nimi také Škoda Felicia, vyráběná kolem roku 1960, která se dnes prodává za 400.000 až 500.000 Kč. “Většina vystavených vozidel bude jiná než loni. Pokud majitelé přijedou v době přehlídky na dvůr depa svým veteránem, tak mají zadarmo vstup a auto tady bude k dispozici návštěvníkům,” řekl Jurečko.

V depu budou také trenažéry pravé formule. Na kopii vozu McLaren si mohou lidé zkusit přetížení, simulovanou průměrnou rychlost přes 200 kilometrů za hodinu, a také výměnu kol na čas. Přehlídku doplní rozhovory s osobnostmi a koncerty.

ČTK, Foto Skvosty

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Numismatický veletrh v Kuala Lumpur

    12. ročník mezinárodního veletrhu.

    29.03.2024 - 31.03.2024

    Kuala Lumpur, Malajsie

    www.klinf.co
  • Hobby burza a auto moto blešák Kroměříž

    Vše, co se týká motorismu – náhradní díly, součástky, komponenty, starožitnosti. vojenské a hasičské sběratelské předměty.

    07.04.2024 - 07.04.2024

    Kroměříž, Česká republika

    www.hobbyvystaviste.cz...
  • 17. sběratelské setkání po Petrovem

    Tradiční setkání sběratelů - filatelie, bankovky, odznaky ad.

    13.04.2024 - 13.04.2024

    Brno, Česká republika

    www.filabrno.net/kfam.ht...
  • Dubai International Money Fair

    První ročník veletrhu numismatiky.

    19.04.2024 - 21.04.2024

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    www.di-mf.com
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum papírových modelů

    Muzeum se sbírkou zmenšenin staveb ze světa.

    Police nad Metují, Královéhradecký kraj

    mpmpm.cz/
  • Muzeum Kouzlo starých časů

    Muzeum se sbírkou historických oděvů a doplňků z roku 1850 - 1930.

    Praha - Zbuzany, Hlavní město Praha

    www.kouzlostarychcasu.cz/...
  • Martina Krupičková – obrazy

    Kouzelné obrazy malířky, kterou fascinuje světlo a perspektiva a má překvapivě vedle tematiky měst a přírody ráda také dopravní prostředky na romantickém hradě v Ledči nad Sázavou. Skvělý tip na výlet pro celou rodinu i sběratele umění! šanci máte od 3. do 30. července.

    Ledeč nad Sázavou , Vysočina

    www.martinakrupickova.com...
  • Minipivovar a hotel Belveder s pivovarnickým muzeem

    Přijeďte ochutnat železnorudské pivo do hotelu, jehož majitel je velkým přítelem Klubu sběratelů kuriozit a tím i všech sběratelů.

    Železná Ruda, Plzeňský kraj

VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky