VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Top sběratelské investice na Investor Prague Show – k vidění bude investiční mince za milion, whisky za 80 000 korun nebo „kudlička – rybička“ skoro za dvě stě tisíc

Sberatel.info

31. srpna, 2017

Vše o investicích do sběratelství na jednom místě najdete ve čtvrtek 7. září na Investor Prague Show v pražském hotelu International. Akce se věnuje různým formám investičního sběratelství jako jsou veteráni, umění, starožitnosti, filatelie a numismatika, drahé kameny, ale třeba také hodinky, vinylové desky nebo investiční alkohol. Vstup po registraci zdarma.

heritage stallone

Investor Prague Show se účastní špičkové firmy z České republiky i ze zahraničí. Vedle České mincovny, největšího německého obchodníka s mincemi firmy Künker, investičního veteránského fondu Engine Fund nebo Asociace starožitníků např. aukční dům Heritage Auctions z USA, který dražil osobní sbírku artefaktů herce Sylvestera Stalloneho z jeho filmů.

burda_auction_prevraceny_pretisk

Jsou lepší investicí hodinky s meteoritem nebo modrý diamant?

Návštěvníci pak budou mít rovněž možnost vidět v premiéře první českou investiční minci Český lev ve zlaté jednokilogramové variantě v ceně více než milion korun, investiční láhev whisky Chivas Regal Icon za 80 000 Kč nebo získat informace o chystané dražbě nejvzácnější československé známky „žilkované čtyřkoruny“ s převráceným přetiskem POŠTA ČESKOSLOVENSKÁ 1919 s odhadní cenou 5.000.000 Kč. Pokochat se mohou také vzácnými modrými a žlutými diamanty, jejichž cena meziročně vzrostla o 180 %.

kudlička rybička

Mezi sběratelské rarity určitě patří také investiční nůž – tzv. „kudlička – rybička“ za 191 000 Kč. Můžete si rovněž prohlédnout exkluzivní řadu hodinek MooN německé značky Schaumburg Watch, které vévodí model Meteorite, jehož číselník je vyroben z meteoritu, jenž spadl před více jak dvěma sty lety do pouště v Namibii.

Součástí expozice hodinek na Investor Prague Show, které mají pomoci novým sběratelům v orientaci v horologických komplikacích, bude také například velmi důmyslný věčný kalendář v podání privátní manufaktury H. Moser & cie. Jedná se o velmi promyšlený mechanismus, který dokáže rozlišovat délky jednotlivých měsíců, tedy ať už jich je 30 nebo 31. Poradí si dokonce i s únorem, k čemuž na spodní části mechanického strojku nechybí ani indikátor čtyřletého cyklu, jenž řeší zda bude přestupný či nepřestupný rok. Při plném nátahu dokáží navíc zlaté hodinky pracovat celý týden.

image15

Barevné diamanty najdete v expozici společnosti Trustworthy, která zájemcům o investice do mincí nabídne rovněž italské pamětní mince, mince San Marina nebo izraelské zlaté investiční mince. Ty jsou emitované v nízkých nákladech a lze tak u nich očekávat až 50% zhodnocení v průběhu prvních tří let, jak tomu bylo například u mince Davidova věž.

Semináře o vinylech, investičních mincích i umění můžete navštívit zdarma

Plus můžete navštívit některý ze seminářů, které se budou věnovat sběratelství vinylových desek, světovým investičním mincím, nové globální burze s uměním Artstaq nebo padělatelství, kterému by měl udělat přítrž český start up One Prove, jež slibuje odhalení padělků pomocí jednoho kliku na mobilu.

hodinyk moser

Na aukci pořádané v rámci Investor Prague Show společností Antium Aurum pak bude dražen vzácný Svatováclavský dukát s číslem 17 z roku 1923 a to za vyvolávací cenu 950 000 Kč. Ten byl emitovaný k pátému výročí vzniku Československa a celkem se razilo jen 999 kusů. Prvních dvacet však nikdy nešlo do prodeje a bylo určeno jen pro členy vlády.

A pozor z Investor Prague Show můžete sami odejít jako boháči! Česká mincovna, která je hlavním partnerem akce, věnuje každému 99 návštěvníkovi poukázku na stříbrnou investiční minci Český lev.

Na Investor Prague Show pak ve dnech  8. a 9. září navazuje  na výstavišti PVA Expo Praha    mezinárodní veletrh Sběratel, který je největším setkáním sběratelů ve střední a východní Evropě. (Více na www.www.sberatel.info).

Na Investor Prague Show  se můžete bezplatně registrovat zde – http://www.investor-fair.com/vstupne-a-jak-se-zucastnit/

 

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Retro Garáž

    Největší jarní burza dílů pro veterány spojená s aukcí.

    27.04.2024 - 27.04.2024

    Lysá nad Labem, Česká republika

    www.retro-garaz.cz
  • Casino 2000 – Salon des Collectionnneurs – Luxembourg

    Mezinárodní akce zaměřená na bankovky, mince, medaile, poštovní známky a pohlednice.

    28.04.2024 - 28.04.2024

    Mondorf-les-Bans, Lucembursko

  • World Congress Collectors of Paris

    Mezinárodní setkání sběratelů mincí, bankovek, poštovních známek, pohlednic ad.

    26.04.2024 - 28.04.2024

    Paříž, Francie

    www.cmc-paris.com
  • MIF Maastricht

    Největší veletrh bankovek a papírových cenin.

    03.05.2024 - 05.05.2024

    Maastricht, Nizozemsko

    https://mifevents.com/en...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum kávomlýnků

    Muzeum se sbírkou ručních kávomlýnků. tel.: 475 103 278

    Chabařovice, Ústecký kraj

  • Muzeum domečků, panenek a hraček

    V Litomyšli zase vzniklo v bývalé prodejně naproti zámeckému pivovaru soukromé Muzeum domečků, panenek a hraček. Tvoří je sbírky litomyšlské lékařky Dobromily Filové. Za téměř 50 let shromáždila rozsáhlou kolekci z Česka a především ze světa.

    Litomyšl, Pardubický kraj

  • Poštovní muzeum

    Muzeum se sbírkou poštovních kočárů a saní.

    Vyšší Brod, Jihočeský kraj

    https://www.postovnimuzeum.cz/cs/expozic...
  • Muzeum hodin

    Muzeum se sbírkou historických hodin a hodinek.

    Karlštej, Středočeský kraj

    www.muzeumhodin.eu/cs/...
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky