VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

V Praze odstartovala rallye veteránů

Sberatel.info

15. dubna, 2016

Desítky fanoušků přilákal dnes na Václavské náměstí start šestého ročníku Rallye Praha Revival, setkání veteránů a legend motosportu a jejich historických automobilů. Sjelo se jich kolem 170. Akci zahájil promotér Eduard Patera s vozem Ferrari. Pozornost budil legendární norský automobilový závodník John Haugland.

Sportovní setkání v rámci Memoriálu Dalibora Janka a Josefa Sítníka, zesnulého automobilového závodníka a spolujezdce rallye, potrvá do neděle. Účastníci pojedou z Prahy do Teplic a zpět.

Dnešní start předznamenalo zahájení v Radotíně a prolog na pražském dostihovém závodišti v Chuchli. Fanoušci se mohou těšit na pět úseků nazvaných Show Sections, na kterých účastníci budou prezentovat své umění. Celkem absolvují posádky za tři dny 543 kilometrů. Nejde přitom o klasické závody, jezdí se na silnicích za plného provozu, musejí se dodržovat dopravní předpisy a za porušení se udělují trestné body.

“Člověk, jak pomalu stárne, zjišťuje, že v mládí byla krásná auta a je na co vzpomínat. Hlavně, já to dělám pro starší lidi, legendy a vynikající bývalé sportovce. Smyslem téhle akce je setkání starých bardů,” řekl ČTK před startem Patera. Závodění se věnuje od roku 1987.

Podle moderátora Petra Pěničky přijely posádky mimo jiné z Polska, Ruska, Finska a Maďarska. “Před sebou máme směr Teplice. Je důležité, aby kamarádi a historici navázali na tradici sportovních vozů. Je to nádhera vidět vozy 60., 70. a 80. let,” řekl. Každý z vozů je podle něj raritní. Startoval také Jozef Studenič ze Slovenska i mistři rallye Milan Zapadlo a Pavel Šofr.

Loni se poprvé účastnil i slavný závodník Haugland. Jako tovární jezdec týmu Škoda Motorsport v sedmdesátých a osmdesátých letech jezdil mistrovství světa v rallye, nejčastěji na voze Škoda 130 RS. Věrný mu zůstal dodnes. Tvrdí, že pro něj osobně je nejzajímavější nejezdit rychle. “Nejdůležitější nejsem já, ale můj navigátor,” ukázal na svou ženu Julii. Minulý rok prý získal mnoho zkušeností a věří, že letošní jízda bude proto ještě lepší. “Především v navigaci, protože české silnice mají řadu specialit,” dodal s úsměvem.

VELETRHY SBĚRATEL

VSTUPTE

SBERATEL
FAIRS

ENTER

MESSEN
SBERATEL

BETRETEN

Sběratelské aukce

  • Bohužel, žádné blížící se aukce nebyly nalezeny.

VYHLEDAT DALŠÍ AUKCE

Sběratelské akce

  • Mezinárodní veletrh Sběratel

    26. ročník mezinárodního veletrhu poštovních známek, mincí, bankovek, pohlednic, minerálů a dalšího sběratelství. Největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě. Více než 220 vystavovatelů z 35 zemí a 10 000 návštěvníků z celého světa. Možnost nechat si zdarma ocenit vlastní sbírky od nezávislých znalců z profesních organizací jako je Svaz českých filatelistů nebo Česká numismatická společnost.

    06.09.2024 - 07.09.2024

    Praha, Česká republika

    www.sberatel.info/podzim...
  • Trading Expo & Alternativní investice

    Profesionálové a špičkoví odborníci v různých investičních oblastech mají za úkol na konferenci Trading Expo & Alternativní investice představit svůj obor zájemcům o alternativní investice tak, aby vzbudili jejich pozornost a přispěli k jeho popularizaci. A jejich rady a postřehy budou, vzhledem k aktuální inflační vichřici, letos o to cennější. O čem se bude mluvit? Poštovní známky, mince, nemovitosti, veteráni, drahé kovy, drahé kameny a další…

    07.09.2024 - 07.09.2024

    Praha, Česká republika

    www.tradingexpo.cz
  • Vinyl & Stereo Expo

    Největší podzimní akce pro sběratele vinylových desek, CD, kazet a hudebních memorabilií. Veletrhu se účastní prodejci z České republiky i ze zahraničí, například z Německa, Rakouska nebo Francie, kteří do Prahy stejně jako v minulých letech přivezou špičkový sběratelský materiál, raritní desky nebo signovaná alba. Součástí akce je také speciální sekce věnovaná jen metalové hudbě Rock & Metal Market.

    06.09.2024 - 07.09.2024

    Praha, Česká republika

    www.vinylexpo.cz
  • Minerály a drahé kameny

    Chcete výhodně nakoupit drahé kameny, minerály, šperky nebo jen získat inspiraci pro vaše domácí tvoření? Navštivte prodejní veletrh Minerály a drahé kameny, kde najdete několik desítek obchodníků z celé Evropy.

    06.09.2024 - 07.09.2024

    Praha, Česká republika

    www.mineralyadrahekameny...
VYHLEDAT DALŠÍ AKCE

Tipy pro sběratele

  • Muzeum českého ráje v Turnově

    Muzeum, které mimo jiné vlastní jednu z největších sbírek drahých kamenů v České republice.

    Turnov, Liberecký kraj

    www.muzeum-turnov.cz/...
  • Muzeum psacích strojů

    Muzeum se sbírkou historických psacích strojů. e-mail: [email protected]

    Česká Kamenice, Ústecký kraj

  • Automuzeum Praga

    Muzeum se sbírkou automobilů.

    Praha - Zbuzany, Hlavní město Praha

    www.automuzeumpraga.cz/...
  • Muzeum starých strojů

    Muzeum se sbírkou parních a ostatních strojů.

    Žamberk, Pardubický kraj

    starestroje.cz/
VYHLEDAT DALŠÍ TIPY

Štítky